top of page

Få styr på følelserne

Børn har ofte svært ved at udtrykke sine følelser, humør og behov. Især når de er trætte efter en lang dag. Eller når der opstår en konflikt. Følelserne kan være helt ude på tøjet hvilket kan det udløse et "meltdown".

Det kan være svært at forstå hvordan vi kan dække deres behov når de kære små har brug for omsorg, støtte eller nærvær da det ikke altid er tydeligt for os der ser det udefra. Vi bruger vores inituition samt kendskab til barnet. Men er det altid fyldestgørende?

Et visuelt støttesystem kan hjælpe barnet til at fortælle deres sindstilstand samt fortælle hvilket behov de har uden at bruge ord. Det støtter barnet i at udtrykke sig og stressreducere de følelser der måske presser på.

Jeg har bruger privat og i praksis et visuelt støttesystem som kan hjælpe barnet til at mærke efter og sætte ord på deres sindstilstand og deres behov. Glad, ked, forvirret o.s.v.

Selvfølgelig tilpasser man det til det enkelte barn. Der findes lign. skemaer men dette har jeg haft stor succes med.

Der har været en succes og fungere som et slags sikkerhedsnet for barnet hvor de samtidig udvikler færdigheder. omkring kendskab til deres egne følelser. Vi voksne bliver samtidig mere bevidste om hvor barnet er lige nu og her og kan imødekomme barnets behov.

Det giver ofte og en anledning til en snak som kan være meget brugbart i mange henseender.

Støt barnet i at bruge systemet. Det er vigtigt at det giver mening for barnet.

Støttesystemet består af brikker med ansigtsudtryk som viser følelser. Der er brikker hvor man vælger hvad man har behov/brug for.

Følelser eksempel: Træt, kede af det, forvirret, vred osv.

Behov/brug for: Kram, snakke, hvile, alene tid, pause osv.

Download pictogramerne på delingscenter under "pictogrammer"

Klik på billederne for at forstørre.

Seneste Indlæg
Tidligere Indlæg
Arkiv
Tags
Ingen tags endnu.
Følg Mig
  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • RSS Social Icon
Personlig udvikling af børn med særlige behov
bottom of page